2017-04-23 890 浏览
周末日子又黎到,已经习惯左要出去揾个地方Chill下食番D好野去平伏下番工的情绪今次就专登黎CWB既Jamies,试下佢全新既Express Lunch好浓郁既汤,味道有点带酸,所以用黎做餐汤开胃岩哂。配上1吋左右厚既面包食,唔错!好清新既沙律,材料有慢烤蕃茄配芝士丶面包粒丶松子丶芝麻菜丶酸豆,整体味道非常清新,食落好舒服。呢一道菜式比较特别,香港真系冇咩机会试到。重量级沙健配烟三文鱼,材料分别有牛油果丶菜根丶谷物丶豆类丶西兰花丶芝士丶石榴。食落既口感其实偏向都系谷物味比较清新,好健康的感觉。老实讲,以健康食物黎讲,佢好好食,绝对唔系个D标榜健康而难食的沙律呢个Burger真系完全捉中左我个胃,系我最爱的汉堡口味!材料有炭烧牛肉丶香脆烟肉丶黑醋洋葱丶车打芝士丶蕃茄芥末蛋黄酱,劲丰富既组合!炭烧牛肉汉堡好厚身,烧到6丶7成熟左右,口感软熟又多汁,好食到攞我命呀~可以见到蛋黄酱同埋芝士满满地要流出黎,加埋烟肉同埋半脆半软既烟肉,真系劲好味!个包吸哂汉堡既肉味同埋烟肉的油香味,连个包身都已经够哂好食啦!呢道黑松露阔条面我都觉得相当唔错。家下好多餐厅都杯标榜黑松露,但成日都落得太多松露油,所以

餐汤
蕃茄沙律
重量级沙健配烟三文鱼
意式汉堡
呢个Burger真系完全捉中左我个胃,系我最爱的汉堡口味!

黑松露阔条面
呢道黑松露阔条面我都觉得相当唔错。家下好多餐厅都杯标榜黑松露,但成日都落得太多松露油,所以整得好食既真系好少
呢个松露重可以清楚见到原片黑松露系上面,松露的味道岩岩好,唔会太浓而觉得太腻。

阔条面煮得唔错,唔会太腍,而且同酱汁配合得唔错。整体味道既平衡都做得唔错,食落都觉得舒服。
香港大热
作为一个Pizza控,其实Pizza真系一个好方便又好食既食物。一块面团上面有齐各种材料,其实同日本拉面丶土耳其卡巴一样,系方便又浓缩一餐的食物。
Pizza上面有蕃茄酱丶车打芝士丶肉肠丶辣肉丸丶腌辣椒同埋水牛芝士,芝士既味道好香但唔会太腻的感觉,所以我都忍唔住食左两块。

Pizza集齐了酸丶辣丶肉香丶芝士香等等的味道,有层次得黎唔会味道过于复杂,唔错唔错
2017-04-15
餐汤