今日Blue Monday,朝早番工做野都唔集中精神😣。但又因为星期六日都大鱼大肉食到肥哂,午餐想食啲健康又饱肚嘅嘢,就去佐依间好受中环OL欢迎嘅沙律🥗brown rice餐厅一去到,可能因为系lunch hour,都几多人,除佐女仔之外,男仔都唔少😯埋到去点餐机,每个topic都有好多选择,日式🇯🇵、西式🇺🇸及星加坡式🇸🇬既Super Bowl🍲,有多达45款食物比你拣,亦可以自由组合属于您既Bowl🤟🏻无饭不欢嘅有淀粉质可以拣,唔想食饭都有菜同面蔬菜方便,有10几款选择,牛油果、羽衣甘蓝、南瓜、樱桃番茄等等蛋白质就有几款牛肉鸡肉,鱼同哈罗米芝士。仲有3款豆类,鹰嘴豆、红腰豆同毛豆可以自由配搭想食嘅嘢,而且每一项都有列明kcal,方便减肥或健康人士计算🧮酱汁都有成十款提供,可以自己决定要唔要。咩都想食嘅我哋分别叫咗😜1. Coconut Rice + Avocado + Roasted Pumpkin + Kale + Roasted Cauliflower + Broccoli + Salad Greens + Roast Chicken Thigh + Chickpeas + B

酱汁都有成十款提供,可以自己决定要唔要。

咩都想食嘅我哋分别叫咗😜

1. Coconut Rice + Avocado + Roasted Pumpkin + Kale + Roasted Cauliflower + Broccoli + Salad Greens + Roast Chicken Thigh + Chickpeas + Brandy Onion (872.5kcal)
2. Soba + Salad Greens + Roasted Pumpkin + Baptroot + Pickled Radish + Jicama + Cucumber + Halloumi Cheese + Roasted Duck Breasts + Kidney Beans + Balsamic Honey (813kcal)
3. Salad Greens + Roasted Cauliflower + Kale + Broccoli + Avocado + Cherry Tomato + Beef Patty + Dill & Caper (413.2kcal)

本身我拣左唔食淀粉质,点知朋友话个椰子饭超好食,我就偷食佐佢一啖饭🫣
超浓椰汁味,似系用椰汁煮饭,每粒米都充满椰香,但又唔会话湿漉漉。配埋鹰嘴豆十分好味😋

🐥块烤鸡腿有我块面咁大,食落又嫩又juicy

哈罗米芝士煎得够香,咸香味同清甜嘅萝卜同软糯嘅南瓜十分夹💯

牛肉饼好厚身,多汁重牛味,又唔会太油腻
部分熟嘅蔬菜落佐小小盐调味,所以我哋冇落太多沙律汁都已经好好食😊
份量真系好足,食完好饱,男士都一定够饱👤

外卖自取