2009-12-18 24 浏览
睇到Openrice既圣诞Promotion , 觉得ANA Oyster & Grill呢间餐厅好靓而且食物又吸引, 就心郁郁揾埋朋友仔去 =)餐厅比想像中细,不过真系好靓,布置有心思。outdoor有2枝火炉,我地坐出面,都唔会太冻,值得加分*v*今晚人多,热闹但好迫, 如果平日同朋友仔上黎食野倾计都唔错。感受到openrice有诚意去搞呢个x'mas party,希望冇冷场,交换礼物、抽奖、选举......不过我地只系想食野,冇投入去玩 =p anyway,除左warm up game之外,其他都搞得唔错。最后每人都有1份礼物,个杯盖好得意 =)今晚MENU1. 法国新鲜生蚝 or 2. 法式香煎鲜蚝墨鱼饼 1. 自制酒浸涷鹅肝伴炭烧法国面饱 or 2. 自制烟熏鳕鱼柳配黑鱼籽油醋汁 1. 黑松露野菌清汤 or 2. 法国篮青口周打汤 D. (选一项)1. 火焰盐烧香矛龙虾海鲜串 or 2. 炭烧澳洲雪花牛柳配干葱辣根汁 or 3. 萍果木烟熏法国黄鸡萍果鸭肝卷E. (选一项)1. 自制姜味雪糕伴Coffee Warm蛋糕 or2. 栗子朱古力慕丝蛋糕*每人一
而且食物又吸引, 就心郁郁揾埋朋友仔去 =)
最后每人都有1份礼物,个杯盖好得意 =)

今晚MENU
1. 法国新鲜生蚝 or 2. 法式香煎鲜蚝墨鱼饼

1. 黑松露野菌清汤 or 2. 法国篮青口周打汤

D. (选一项)
1. 火焰盐烧香矛龙虾海鲜串 or
2. 炭烧澳洲雪花牛柳配干葱辣根汁 or
3. 萍果木烟熏法国黄鸡萍果鸭肝卷

E. (选一项)
1. 自制姜味雪糕伴Coffee Warm蛋糕 or
2. 栗子朱古力慕丝蛋糕
*每人一杯圣诞rum酒&火鸡粒
试左......
*鲜蚝墨鱼饼
好弹牙.配埋d汁,几好味
*涷鹅肝伴炭烧法国面饱
wa 鹅肝仲大过个包,haha
* 篮青口周打汤
呢个汤系今晚最钟意的, 青口好甜, 汤cream得黎唔漏, 饮晒*3*
*雪花牛柳
主菜反而令我失望 =( 牛柳好多根,咬唔到
伴碟有个炸物, 好好味, 不过唔记得叫咩lu
*火鸡粒
鸡粒入面有粟米, 我钟意呀, 紫红色既汁就一般..
*令人失望的栗子朱古力慕丝蛋糕 & rum 酒
2样都好差 , 特别系杯酒, 1啖已经怕怕
cake既卖相好靓,但一切就散 =( 而且味道好啖
总括而言,如果识选黎食,呢间餐厅都唔错, 因为service同环境都good ~
法式香煎鲜蚝墨鱼饼
涷鹅肝伴炭烧法国面饱