2022-09-27
【幻想置身于地道韩烧店🇰🇷】呢一间店开咗冇几耐,朋友见到就即刻话想试🥳装修风格真系好似韩国嘅地道韩烧店,就好似平时睇韩剧𠮶啲韩烧店😆虽然佢唔系任食,但系竟然会有烧猪皮!应该唔系好多间在港韩烧店都有?! (但系我哋冇试到🥺)除咗MENU好韩、地道之外🇰🇷真系会有OPPA SERVE你,帮你烧埋嘢食👍🏻咁就唔惊OVER COOK 啦🤩.🍴烤猪肉套餐佢系平时韩剧见到𠮶啲烧五花腩!仲要系3-4人份量!一上菜系一大旧肉,但系会有STAFF SERVE🔥帮你烧埋,每旧剪到一细旧✂️每一旧都可以见到肥瘦部位分明😚可能因为韩烧,个人觉得食落去都唔会觉得好肥😋.🍴鸡蛋羹佢系好似蒸蛋🥚但系上面有芝士、葱🧀总之成件事好MATCH🤣.🍴水冷面冷面够晒冻🧊店员仲会帮你剪埋、捞埋👍🏻调味啱啱好,完全中和到韩烧嘅油腻感🥰-🔖一开始会比伴菜你,系任添㗎🤤.🔖份量好足够,两个人食上面嘅嘢真系超饱!.🔖有午市套餐,咁就抵食啲🈹.🔖 MENU选择唔系话特别多,肉类嘅话有3款3️⃣有牛有猪🐄其他配餐嘅话都有接近十款,仲要系普通价位🤑.👩🍳有部份STAFF系韩国人,不过唔使惊!应该点都会有一两个STAFF系讲广东话😜.⏰七点几已经
🍴烤猪肉套餐
🍴鸡蛋羹
佢系好似蒸蛋🥚但系上面有芝士、葱🧀总之成件事好MATCH🤣
🍴水冷面
🔖一开始会比伴菜你,系任添㗎🤤
🔖份量好足够,两个人食上面嘅嘢真系超饱!
🔖有午市套餐,咁就抵食啲🈹
⏰七点几已经FULL晒!不过好彩好多人都系一食完就会走,唔会长时间坐喺度倾偈💬所以八点几可能都会有位🕗
💡餐厅暂时未有酒牌❌🥃所以如果想饮酒嘅话佢会叫你去隔离7-11买🍻
💡冇加一真系超抵食🤑
💎推介指数: 💎💎💎💎💎
💡性价比:✨✨✨✨(人均$300几食到咁多嘢超抵食!仲要冇加一😍)
🍴ENCORE指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(已经同朋友讲定下次要唻食牛🥩)