2017-06-09
同朋友食过大围Sister Korea Café,觉得不错,知道系元州村又开多间,当然去试啦。不过呢两间都系村果头,要行10分钟左右,都唔算难揾到既!一入去同大围一样,都系有OPPA系到架!个装修好花心思成间店座位宽阔,餐厅面积亦好大,可以坐到70+人。飞机酱缸腌蟹 连麻油紫菜拌饭$188OPPA好细心咁戴上手套,之后就帮我地整D生蟹的肉出黎,拌入饭中!佢写明呢度腌蟹每日由韩国空运到港,好新鲜。佢个饭系紫菜麻油饭,好开胃,将d酱油蟹既汁拌入饭食,真系好入味!汉拿山芝士蛋熔岩豚肉炒饭 辣 $128推介! 个饭都系由Oppa亲手为你炒架!左边OPPA炒紧饭,右边OPPA拌紧蟹饭,两个OPPA为你服务,哈哈。一路见到OPPA慢慢炒,剪好D豚肉,再落酱,最后先落蛋浆将D饭包住!蛋味浓郁,入面仲有d芝士,因为芝士不太重,所以不会太腻, 份量都好大!。最后OPPA仲砌左个星型出黎,一定要影相!整下个饭先!落d料炒下先!oppa炒饭就炒好了,只欠蛋浆!系星星呀!一定要影张相!炒好之后,oppa仲会帮你分埋切埋,一共5旧!好细心,包得好好仲拉丝架!蚝仔韭菜煎饼 $82蚝仔煎饼新鲜有少少㶶,但表面好脆口
一入去同大围一样,都系有OPPA系到架!
个装修好花心思
成间店座位宽阔,餐厅面积亦好大,可以坐到70+人。
飞机酱缸腌蟹 连麻油紫菜拌饭$188
汉拿山芝士蛋熔岩豚肉炒饭 辣 $128
整下个饭先!
落d料炒下先!
oppa炒饭
就炒好了,只欠蛋浆!
系星星呀!一定要影张相!
炒好之后,oppa仲会帮你分埋切埋,一共5旧! 好细心,包得好好
仲拉丝架!
蚝仔韭菜煎饼 $82
蚝仔煎饼新鲜有少少㶶,但表面好脆口,又辣辣地,配上酱汁就唔觉热气!
真系有蚝仔系入面架!
韩国菠萝冰 $58
呢个唔驶介绍,见到好多人似,用菠萝做杯,$58都系返到…饮落有好多菠萝肉,菠萝味唔会太甜,唔似糖水,推介!
Hite韩国生啤 450Ml $48
唔驶介绍,生啤$48咁大杯,冇得输。
食到好饱,店员话会再开第3间分店,应该都几多人食!