2020-01-11
好想食泰国菜,二话不说首选一定系九龙城!系芸芸咁多泰国餐厅之中,今次选择左orange elephant...除左因为非常近巴士站之外,莫过于因为见到门口既$1菜式~价钱相宜,即管一试!是日星期四,只要叫个main course...就可以加$1换个飞天通菜! 睇定边日菜式岩,可以揾晚返黎再encoure~由于得2个人食,试唔到太多,因为份量都几大!泰式拼盘~(春卷,虾饼,鱼饼,香叶包鸡各2件),食泰菜点可以无炸物?每一款都炸得香口,最欣赏炸鱼饼,香茅味够突出原个菠萝海鲜焗饭~用菠萝盛载左满满既炒饭,海鲜份量亦都几足够,青口、海虾、鱿鱼都有,再系饭面舖上腰果+猪肉松+提子干,鲜味再加上甜味,更加出色!飞天通菜~是晚1蚊菜式系飞天通菜,眼见每一枱客都有叫,虽然系1蚊,但绝对唔马虎,通菜炒完仍然爽脆同惹味,又抵食又好味!椰汁珍多冰+芒果冰~我选择左肥仔之选既椰汁珍多冰,椰奶够晒香! 同行叫左芒果冰,试过一啖都够冰够甜!两杯除左可以当饮品,仲可以当埋饭后甜品
由于得2个人食,试唔到太多,因为份量都几大!