Orange  Elephant  Thai  Restaurant-$1既用处?大角嘴博文街除咗系一条「酒吧街」外,仲系一条「美食街」,岩晒我同fd Happy Hour后去医肚。饮完野经过Orange Elephant见到餐牌有每日$1优惠,星期三系$1泰式明炉乌头鱼,咁著数紧系要去食。🐻泰式明炉乌头鱼 $1唔好以为$1就求求其其,原条乌头鱼放系炉上慢慢加热,配上大量葱、酸菜同菇,味道酸酸地,有d似冬阴公,鱼肉质结实又唔腥,点埋酸辣酱就更醒胃。🐻咖哩海鲜脆包盅 $142以农夫包盛载青口、虾、鱼柳等海鲜,面包焗得好脆,咖哩汁加上蛋花令味道更加香浓,成个面包都索晒d汁,劲好味。🐻椰青焗海鲜饭 $99份量超大超足料,阵阵椰奶香味,饭亦都煮到粒粒分明。除咗虾同鱿鱼,仲有椰肉,食落更加有口感。🐻椰青 $38食泰国菜又点可以唔饮椰青,椰青味道清新又够冻,我最钟意一边刮椰肉食,一边饮椰青水,完全系双重享受。

泰式明炉乌头鱼

🐻泰式明炉乌头鱼 $1