2019-06-19
次次OT后都唔想再谂食啲咩,想快啲买外卖返屋企食,见到唐记就系喺太子站入面谂都冇谂就去咗买啦。原来而家新出嘅套餐都几抵, $45就有点心加蒸饭仲有饮品,于是乎叫咗两个套餐。平时我最钟意食凤爪排骨饭,所以一定要叫。估唔到原来凤爪有两只咁多,都几多饭,男士都够食。另外帮屋企人买咗章鱼肉饼饭,肉饼非常厚身,仲好似大件过平时喺酒楼食𠮶啲肉饼咁。肉饼加埋甜豉油,其实食唔出同出边食酒楼嘅有咩分别。另外两个点心其中一个叫做鹌鹑蛋烧卖,而家已经好少地方可以食到,就连酒楼都未必有得买。鹌鹑蛋好香,下面嘅烧卖几爽口弹牙,而且烧卖好大粒,好饱肚。令一款点心就叫咗山竹牛肉球,店员好细心帮我加咗喼汁,我本身唔钟意食果皮,呢一个牛肉球嘅果皮味唔重,啱晒我呀。另外仲叫多咗一支豆浆,有惊喜㖞,豆浆好友豆味,下次可以再叫。