2022-05-27
放假一定要食好野慰劳下自己, 去左铜锣湾OYSTER STATION, 就为左食10蚊生蚝!今日既蚝系法国蚝, 我地叫左半打试一试先, 口感清爽, 矿物味重, 鲜甜! 食完忍唔住再叫多半打, 第2ROUND既蚝仲再肥美D添, 10蚊坚抵食! 心情靓又食到好野, 叫番杯champagne衬一衬, 仲开心!主食叫左冬荫海鲜长通粉同埋蚝站至尊PIZZA, 讲真除左蚝外, 连热食都有质素! 青口系鲜青口, 有咸鲜味, 虾弹牙, 长通粉同冬荫酱汁已融合, 啖啖都好香! Pizza热辣辣即焗, 批底厚薄适中口感带脆, 面头浓厚芝士, 仲有橄榄带出香味, 好好食~今日撞岩餐厅有个EVENT, 问下先知原来系餐厅赞助, 生蚝关注组搅既! 见到佢地有教开蚝, 品蚝, 劲想JOIN!! 下次揾朋友同我一齐玩下先!!