2017-07-20
最近得知山下菓子以P助与粉红兔兔为主题, 开设 pop up 期间限定甜品店,仲带来多款可爱卡通造型甜品及大量实用精品,身为兔兔粉,当然必去啦😁, 上星期,我就来到马鞍山分店同大家直击有咩可爱甜品同精品啦。😎山下菓子嘅马鞍山分店系新港城中心第四期,系戏院附近,地铁站出左行一分钟到就到达,虽然店舖唔系好大,系外卖店形式,但一整柜都系P助与兔兔嘅甜品同精品,令我看得心花怒放。首先先试冰之卷(桃味mousse瑞士卷),卷上印有可爱的p助与兔兔图案,可爱得令人不舍得切开,而内里就加入满满嘅白桃同mousse,店员说这卷有两个食法,第一就系雪柜拿出来等10分钟后食, Mousse就好似雪糕咁,第二个就系雪柜拿出后等30分钟先食,mousse就会变得好creamy好滑😋雪糕用咗夏日时令香甜多汁嘅白桃,食落有浓浓的桃香,仲要系粉红色架,又靓又好食😍,但注意,净系得马鞍山分店先有雪糕供应架。😉马卡龙一盒有八粒,全部都印晒唔同可爱造型嘅p助与兔兔,而且粒粒都唔同味架,送礼一流。波板糖造型嘅马卡龙,在马卡龙中间加左支棒,方便拎住来食,唔怕弄污糟双手,兔兔马卡龙系黑加仑子味,而p助马卡龙就系热情果味,两个都
令我看得心花怒放。
波板糖造型嘅马卡龙,在马卡龙中间加左支棒,方便拎住来食,唔怕弄污糟双手,兔兔马卡龙系黑加仑子味,而p助马卡龙就系热情果味,两个都唔错,个人就比较喜欢热情果味,酸酸甜甜好好味😊
泡芙包住香浓嘅cream,一咬就爆哂d cream出来,正呀
系咁多款兔兔甜品之中,我至爱呢个雪条,成大个粉红兔兔头,cute到爆呀,白桃加埋乳酪,酸酸甜甜,好夏天呀😋
比我咬左耳仔嘅兔兔一样萌
同场仲有donut同cupcake,但今次就冇试到啦,下去再食过
Donut ($35/个)
Cupcake ($35/个)
食饱甜品,当然仲要带兔兔精品返家啦,有兔兔陶瓷碟、陶瓷杯等等精品卖呀,不过部分产品暂时只系接受预订,当天就先带左兔兔帆布袋返家,另外我都订左陶瓷碟,之后又有藉口再来食过😂
限定店仲有优惠,凡买满甜点类$200可享精品类9折;买满甜点类$400可以精品类有8折架。兔粉们要好好把握机会啦😊😊
期间:2017年7月6日至8月31日
地址:马鞍山新港城中心第四期2楼号舖
将军澳唐德街1号将军澳广场 1-036-1-037 Kiosk C
荃湾大坝街4-30号荃湾广场L1 Kiosk1A
纲址: