2021-04-17
📍#山下菓子P助 粉红兔兔 X 下午茶抵食之选🤩呢一间Cafe系同P助 粉红兔兔佢哋crossover, 所以成间店嘅装修都好cute(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 如果钟意佢哋嘅可以嚟打卡,而且下午茶set都几抵食👀😳首先讲咗主食先啦😌我哋嗌咗一个吉列猪扒饭猪扒唔系好厚粉 肉质都算林 系啲饭既口感差啲😂 应该系放得耐嘅关系 变到黐埋一旧 冇粒粒分明嘅感觉😂 但overall嚟讲个吉列猪扒系唔错嘅甜品方面我哋嗌左两个分别系黑糖珍珠千层蛋糕🍰 同巴马火腿窝夫🧇我自己术身几钟意食千层蛋糕😳但佢呢个千层蛋糕就偏甜同埋同个黑糖珍珠真系唔系几夹😂🤣🤣 下次冇咩事都系嗌返普通千层蛋糕🍰 本身佢个千层蛋糕偏甜,再加埋黑糖甜上加甜之后就会变到好腻🤯 另外,啲珍珠放得太耐已经变到好林,唔弹牙,个口感就😵😵。。反而𠮶巴马火腿窝夫🧇令我地有惊喜😳 甜嘅窝夫就食得多啦 但咸嘅就真系未试过👀 佢个巴马火腿同埋芝士馅又真系几match ,个窝夫底都整得几香。本身想试其他窝夫但全部都已经sold out咗,都惊佢小伏,无好大expectation,但一食落口反而会有一种: 嗯,又几好食㖞既感觉😳可惜我影相影太耐已经冻咗啲🤣 如
P助 粉红兔兔 X 下午茶抵食之选🤩
首先讲咗主食先啦😌
我哋嗌咗一个吉列猪扒饭
甜品方面我哋嗌左两个
分别系黑糖珍珠千层蛋糕🍰 同巴马火腿窝夫🧇
我自己术身几钟意食千层蛋糕😳
本身佢个千层蛋糕偏甜,再加埋黑糖甜上加甜之后就会变到好腻🤯
另外,啲珍珠放得太耐已经变到好林,唔弹牙,个口感就😵😵。。
可惜我影相影太耐已经冻咗啲🤣 如果新鲜整出嚟香喷喷会仲好食😋
小食要咗个蟹饼🦀,我自己都觉得佢几好食😋整出嚟够热同埋个面脆卜卜几香口 🤩
下午茶室来讲其实佢几抵食 $50几蚊有个吉列猪扒饭连嘢饮 (虽然要加一)以佢位于于如心广场呢啲新型嘅商场,又可以打下卡,都值回票价🙈
败笔位系佢好多食物已经售罄,本身想试嘅嘢好多甜品同小食都冇得食(;´༎ຶД༎ຶ`) 唔知早啲去系咪会少啲售罄呢😵
📍INFO
评分🌟: 7.5/10
价钱💰:人均$100
地址📍: 山下菓子 (如心广场)
荃湾大河道98号如心广场二期2楼210号舖
营业时间🕰: