2014-06-22 2597 浏览
父亲节个日,同屋企人睇完场戏有啲肚饿就去左pancake colours食个tea, 上次黎已经系好耐之前既事,但印象中水准不俗,所以就拣左呢间歇一歇脚。店铺装修得几有气氛,不过假日人多所以有啲嘈,menu下午茶既选择都几多,我地三人点左两个甜品,分别系草莓法式班戟及拿破仑千层。 等左一阵,食物好快就送到黎。首先个草莓法式班戟既草莓酱同个班戟既味道都几夹,之前都系食芒果班戟多,估唔到草莓同班戟都系一个唔错既配搭,加埋个透心凉既雪糕令到甜品更有层次和质感,唯一美中不足既系个班戟皮偏厚。另一个甜品系拿破仑千层。 就咁望落好似同普通饼店买到既西饼冇乜分别,但食落就会发觉佢个层次比较丰富同有口感,甜度亦适中,乃不错既选择。价钱合理,服务态度可接受,环境及食物质素中上,整体而言系喺闹市中悠闲地食个tea既不俗之选。
拿破仑千层
草莓法式班戟