2017-05-07
有日同朋友想揾个地方消磨时间,咁上openrice见到小桃咖啡室评价几好,一于上去试试!间餐厅系一座比较旧式既楼入面,唔突登揾都唔觉有间餐厅系到。但正正因为咁环境都好宁静同舒服。有bar台向街景坐,另外都可以简坐梳化。坐低见到有好多board game 同埋一系列既漫画睇,想系到同朋友hea下时间依到真系一个唔错既地方。我就叫左个招牌龙虾all day breakfast($158),男朋友就叫左个西班牙茄汁磨菇烟肉意粉($98)。只龙虾中等size,但都啖啖肉。最估唔到系居然有膏!个all day breakfast 同平时有啲唔同,佢唔系普通炒蛋,系炒杂菌奄列。个奄列炒得好滑,仲有好多蛋汁,加埋啲杂菌好夹好好食!果然系一分钱一分货啊。另外个意粉,menu上面写住系用新鲜蕃茄制茄汁,一试发觉真系同平时系其他餐厅食果啲蕃茄汁意粉唔同味,感觉fresh啲,意粉都煮得岩岩好,两者加埋真系无得输。见到佢有两个set menu都好吸引,个ribs好似仲系得奖菜,可惜今次系下午茶时段黎叫set menu就太多,下次黎一定要试下!另外咁岩果日去有一班人搞紧gathering,叫左好多野食好吸引!突
另外咁岩果日去有一班人搞紧gathering,叫左好多野食好吸引!突登问左老板,佢话欢迎上去搞party,人数唔多(10个人内)仲可以book间房系入面玩,搞到我都想系到搞party啊~