2017-12-18 113 浏览
今晚又系旧同事敍旧夜,难得约齐脚,于是揾左呢间楼上cafe,贪佢可以边食边玩boadgame,最紧要系无限坐几耐。我地4个拣左3至4人Party set,可以拣两款小食同两款主食,我“细食”,所以负责拣小食 。估唔到小食份量都吾细,有成八只蜜糖鸡翼咁多,而且鸡翼哂事吾细,4个人可分到两只,吾洗争食 。鸡翼炸得岩岩好,外皮微脆里面有肉汁,加埋外面既蜜糖,减少左油腻感,好味呢兜薯蓉好大兜,6个人分黎食都够。有我最钟意既粟米、蘑菇同芝士,薯蓉打到好滑,比我KO左3分1兜主食叫左芝士肉酱意粉同蒜蓉汁鸡扒饭,旧同事话味道都唔错,不过我食上面既小食都饱左一大半,所以食左少少意粉咋。野饮方面,我加钱拣左杯都几饱肚既,好立克味同朱古力味都够出,上面D朱古力早餐脆脆增加左口感,整体黎讲几好饮,又饱肚。呢度有我地好钟意既企鹅boardgame ,玩下食下吹下,吾经吾觉又到11点,番🐢🐢🐢

蜜糖鸡翼

呢兜薯蓉好大兜,6个人分黎食都够。

芝士粟米蘑菇薯蓉

好立克脆脆朱古力