2014-01-27
朋友介绍话小店野食OK, 所以揾左个星期六跟友人来lunch。朝早打去, 店员话已经booking已full, 不过佢见我地得两个人, 就勉强腾空左张枱俾我地。Set much around $100-120, 有餐包, salad or soup, sandwich or pasta, drink。以地段同食品质数黎讲, 都算抵食。餐包质地比较重水份, 再配上olive oil同黑醋, 就更加湿, 不是我喜欢的类型。沙律同汤都OK, 特别系我唔太好南瓜都觉得好饮主菜简左野菌宽忌廉条面, 个汁好浓, 加上个粉煮得岩岩好, 而朋友点左大虾宽条面, 部份虾膏溶入左去个汁度, 令个面更添鲜味。Drink-我地都简左花茶, 店员会帮忙加水。最后, 我地另加左件crunch cake。之前见到d comments一般, 可能系因为佢个蛋糕质地比较实, 而唔系好soft果种。我又觉得OK, d糖块做得唔错。整体黎讲, 成餐都唔错。如果下次黎开星街附近, 都可以试下!
餐包质地比较重水份, 再配上olive oil同黑醋, 就更加湿, 不是我喜欢的类型。 沙律同汤都OK, 特别系我唔太好南瓜都觉得好饮 主菜简左野菌宽忌廉条面, 个汁好浓, 加上个粉煮得岩岩好, 而朋友点左大虾宽条面, 部份虾膏溶入左去个汁度, 令个面更添鲜味。 Drink-我地都简左花茶, 店员会帮忙加水。 最后, 我地另加左件crunch cake。之前见到d comments一般, 可能系因为佢个蛋糕质地比较实, 而唔系好soft果种。我又觉得OK, d糖块做得唔错。 整体黎讲, 成餐都唔错。如果下次黎开星街附近, 都可以试下!