2020-10-31
科学园海塝餐厅第一次去科学园,屋企人话入去行下,于是乎坐佢地车,佢地带埋2只毛孩,一行6人开车入科学园。应该好多人都钟意放假入尼relax 下行下,而我真系第一次。原来科学园系咁大咁悠闲,又好多Pet friendly restaurant,又可以租单车玩,又可玩水上活动,确实系唔错嘅放假好去处。尼到下午茶时间,当然要揾地方医肚饮杯野。间间餐厅都好似好爆,较难揾位,又难揾服务员帮忙收走桌面上的东西,要耐心等待啊。揾左一阵先揾到两张tables,6人要分开坐。我地坐左系室外,望著海景嘅,又唔晒所以都舒服嘅。但此中放假人多,周围都系人。餐厅啲地下同枱椅都有啲污蔑😌叫野食方面,我就叫左猪扒冻檬粉 加 冻Lemon tea,食物味道唔错😂,价钱合理。lemon tea茶味就清啲~~而黑松露薯条好味,卖相靓!影相打卡好吸引。家人就叫左尼个,佢就话普通,觉得我个捞檬好味啲。
尼到下午茶时间,当然要揾地方医肚饮杯野。
揾左一阵先揾到两张tables,6人要分开坐。
而黑松露薯条好味,卖相靓!影相打卡好吸引。
家人就叫左尼个,佢就话普通,觉得我个捞檬好味啲。