2021-12-16
呢间位置喺家乐坊的新加坡过江龙火锅店好适合同姊妹、朋友或另一半嚟边炉,见到pink pink粉红嘅靓靓装修和玫瑰花熊仔、想唔打下卡都唔得Tomato Corn Broth维他命C番茄玉米锅>除咗美颜锅,呢个汤底亦十分出色;内里有满满蕃茄仔和粟米维C和营养丰富,滚到最尾我哋连饮几碗汤,鲜甜好满足Fish Triangle (Half)鱼三角半份>这火锅店食物尤其海鲜好新鲜,鱼三角真系非叫不可!肉质丰厚新鲜无腥味、烚熟后鲜嫩啖啖肉Fresh Sliced Eel白鳝片>为食猫嘅我梗系无鱼不欢!鳝片入口油脂丰富、肉质爽脆弹牙Grass Crap with Bone脆肉鲩鱼骨腩>刚熟的脆肉鲩鱼肉质结实、清爽脆口Fresh Scallop鲜扇贝>带子唔算太大只、味道鲜美甘甜Fish Maw (Half)花胶半份>半份两个人share刚好。滚咗好耐花胶还是烟韧要𡁻多几下,个人比较喜欢口感腍的花胶New Zealand Sliced Lamb 嫩肩小羔羊肉>薄切肉质无渣,骚味可以接受Meat Ball Platter丸子盛合盘>墨丸/虾
Tomato Corn Broth
维他命C番茄玉米锅
Fish Triangle (Half)
鱼三角半份
Fresh Sliced Eel
白鳝片
>为食猫嘅我梗系无鱼不欢!鳝片入口油脂丰富、肉质爽脆弹牙
Grass Crap with Bone
脆肉鲩鱼骨腩
>刚熟的脆肉鲩鱼肉质结实、清爽脆口
Fresh Scallop
鲜扇贝
>带子唔算太大只、味道鲜美甘甜
Fish Maw (Half)
花胶半份
New Zealand Sliced Lamb
嫩肩小羔羊肉
>薄切肉质无渣,骚味可以接受
Meat Ball Platter
丸子盛合盘
>墨丸/虾丸/牛丸/猪肉丸各2粒,食得出真材实料无沟太多杂质而且调味okay
Fresh Mushroom (Half)
鲜冬菇半份
>食得多肉类系要啲蔬菜调剂一下
Fresh Water Melon Juice
鲜榨西瓜汁
>几清甜解渴,打边炉饮佢可以降温
在自助区拿酱料之外、另有啲小食生果,爽脆的青瓜云耳几好味,另外哈蜜瓜都几甜