2020-10-18
🇭🇰Babacio·呢间餐厅个环境都几靓 但系其实佢系有户外嘅位架 可以望住大馆食pizza饮下野 不过因为我哋冇提早book 所以就坐唔到出边啦 如果大家想坐出边嘅话记住要早啲book😉·piccante $198我几钟意呢一间餐厅整Pizza嘅做法 佢侧边饼皮𠮶度系有啲空气咁嘅 所以食落唔会太实太饱 而且食落有少少烟烟韧韧咁 我自己几钟意😍之后佢用既芝士份量都超慷慨 芝士味劲浓 同埋佢个辣salami焗到好脆 口感好好 比我想像中好味🤤🤤·funghi gnocchi gratinati $208呢一个都打破咗我对gnocchi嘅印象 佢呢一个整法唔系好薯仔好粉𠮶种感觉 系似年糕既 比较烟烟韧韧咁样 而且劲入味 所以我自己觉得几好食 同埋你唔好睇佢好似好细碟咁 可能因为佢有薯仔嘅关系 我觉得呢一个意粉都几饱😏😏·bolognese tagliatelle $198 最后呢一个意粉我就觉得一般啲啦 佢个意粉个质地OK嘅 但系好似唔系好入味咁 感觉上有啲肉酱还肉酱 意粉还意粉嘅感觉🙊🙊而且佢呢一个调味比较淡 所以食落有啲单调🤭·tiramisu classico $118佢每日系得一款
piccante $198
funghi gnocchi gratinati $208
bolognese tagliatelle $198
tiramisu classico $118
佢每日系得一款甜品既姐 我哋个日就系呢一个 tiramisu 我哋本身request左叫佢画碟架 但系佢唔记得咗 所以系佢攞到上枱嘅时候 我哋再提佢 佢先帮我哋画🤣🤣🤣之后我觉得佢个tiramisu就正常水准啦 但系点埋画碟个啲nutella就好味好多😈
#rbyeat
#rby西餐