2025-02-07
Pizza Hut新店进驻最新地标启德零售馆,新年假期一家人去进餐先新店以人手烧制嘅手工红砖装饰,好有特色,仲有开放式厨房,每日新鲜现场制作手工薄饼,俾大家喺明亮舒适嘅环境,现场欣赏手工薄饼嘅制作过程店内环境阔落,空间感十足,食物水准高,值得推荐。趁住过年,今次试咗新出嘅期间限定八重芝士套餐2-3人八重芝士套餐酱渍鲍鱼八芝批 (大批)八重芝士套餐必胜批有酱渍鲍鱼八芝批同辣肉肠菠萝八芝批两款口味选择,今次我哋拣咗酱渍鲍鱼八芝批,有8种芝士,包括布旺伦芝士、忌廉芝士、巴马臣芝士、莫扎里拉芝士、车打芝士、蒙特里积芝士、红波芝士同硬质芝士,批面上圆辘辘嘅芝士球配上外脆内软嘅芝心批边,好有层次感,原只酱渍鲍鱼加帆立贝,鲜甜爽口,食得好滋味,好满足鲍皇八宝捞(配刁草芝士酱)鲍鱼八宝捞都有惊喜,色彩缤纷,灵感源自贺年传统菜式「捞起」,有大虾、炸墨西哥条、椰菜丝、红椰菜丝、甘笋丝、青瓜丝同黄椒丝,加上Pizza Hut独有薄脆底,顶层铺满8只酱渍鲍鱼,直接将所有食材加入刁草芝士酱拌匀铺喺薄脆上食用,啖啖爽脆,非常不错酱鲍一口酥 (3件)金黄酥脆的酥皮,每件都精心放上原只鲍鱼,中式鲍鱼嘅鲜味,配上酥皮既
2-3人八重芝士套餐
酱渍鲍鱼八芝批 (大批)
鲍皇八宝捞(配刁草芝士酱)
酱鲍一口酥 (3件)
金黄酥脆的酥皮,每件都精心放上原只鲍鱼,中式鲍鱼嘅鲜味,配上酥皮既松化,外脆内鲜,口感层次丰富,系意头十足嘅节庆小食
套餐仲有香脆薯条、海鲜宽条面、蘑菇忌廉鸡汤x2、必胜甜芝芝奶油迷你批、百事x2,份量非常丰富
2-8人适用嘅八重芝士套餐,堂食、外卖自取都系$299起,绝对系性价比高之选