BKK

2024-07-06 174 浏览
最近见好多人介绍,今日一于同男友去PMQ试下泰菜😋餐厅装修好特别,好有泰国情调😌有少少怀旧既感觉Siam Basilico🍹好有泰国风味,有好香既茶味同椰子味😋😋虾饼配虾沙律🦐虾饼真材实料好弹牙,而且好香虾味🦐🦐😋个虾沙律就有少少辣,怕辣朋友注意哦蟹肉炒饭🦀每一啖饭都食到蟹肉咁滞😳🤭而且饭炒得够干身粒粒分明🤤马沙文和牛肋条咖喱🐃🍛马沙文咖哩属于比较唔辣既咖哩,餐厅一啲都唔孤寒,有好多旧牛肋条🤩😋芒果椰汁糯米饭椰子新地🥭🍨当芒果糯米饭遇上椰子雪糕,又擦出新火花🤩将淋系糯米饭面既椰浆变做雪糕,正🤤🤑 人均消费:~$400🤩 推荐指数:7 / 10📍 餐厅资料:BKK (中环)中环鸭巴甸街35号PMQ元创方A座Staunton地下SG09-SG14号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #上环美食 #PM
有少少怀旧既感觉

Siam Basilico🍹
好有泰国风味,有好香既茶味同椰子味😋😋
Siam Basilico

芒果椰汁糯米饭椰子新地🥭🍨
芒果椰汁糯米饭椰子新地

🤑 人均消费:~$400
🤩 推荐指数:7 / 10
📍 餐厅资料:BKK (中环)

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #上环美食 #PMQ美食 #BKK #泰菜
Siam Basilico
虾饼配虾沙律