BKK

2024-06-10 102 浏览
PMQ系我同女友既定情地方🥰,我们每隔一两个月都会行下PMQ回忆一下当初既模样,今次发现BKK呢间新开泰国餐厅,餐厅面积非常大,一入门口见到一个大钟,装潢偏向复古风格,灯既运用带俾人一种坐系皇宫既高贵感觉。- 马沙文牛肋肉咖喱马沙文咖喱带有淡淡既椰汁香气,而且唔会话好辣,牛肋肉好入味而且肉质好稔,送饭一流👍🏻- 炭烧鸡串沙嗲鸡肉非常嫩滑,沙嗲酱既花生味香浓,略嫌炭香味不足。- 香辣炒通菜通菜好爽脆,味道香辣,加左炸蒜令口感更丰富👍🏻- 冬阴功酸辣比例大概7:3,材料几丰富,两只大虎虾肉质鲜甜。- 芒果热情果沙冰甜度适中,绝对系新鲜水果味道。- Calamansi Lemonade呢杯餐厅signature mocktail材料有姜、番石榴、百香果等等。味道酸酸甜甜,非常清新。BKK系我近排食过最好味既泰国菜,PMQ终于有一间高质素既餐厅🤣

马沙文牛肋肉咖喱

- 马沙文牛肋肉咖喱

炭烧鸡串沙嗲

- 炭烧鸡串沙嗲
鸡肉非常嫩滑,沙嗲酱既花生味香浓,略嫌炭香味不足。

香辣炒通菜

- 香辣炒通菜
通菜好爽脆,味道香辣,加左炸蒜令口感更丰富👍🏻

冬阴功

- 冬阴功
酸辣比例大概7:3,材料几丰富,两只大虎虾肉质鲜甜。

芒果热情果沙冰

- 芒果热情果沙冰
甜度适中,绝对系新鲜水果味道。

Calamansi Lemonade

- Calamansi Lemonade