🎈推荐指数: 🧡🧡🧡🤍🤍|✏️环境: 6/10|✏️位置: 6/10|✏️服务: 6/10|✏️味道: 5/10|✏️选择性: 5/10|✏️返寻味: 5/10|✏️Time: Dinner Time|✏️Through: booking|✏️Price: Around $400/person|✏️Pay Attention: 望人工湖、夜晚无咁靓|✏️Recommend:  饮酒🚗 🚗🚗___呠呠车停泊:  山顶缆车咪标位 / PP👴📢 《 WK 说 》STORY TIME  ondside位于香港公园的红棉路上,是一家让人陶醉于湖畔美食的绿洲。这里的环境宜人,位置优越,服务亲切周到,味道精彩绝伦,选择多样,价格合理。餐厅提供多种菜式,特别推荐的「威灵顿乳鸽」和「羊架」更是引人注目的特色美食。无论你是喜欢传统粤菜的老饕,还是喜爱创意菜式的美食探险家,Pondside都能够带给你一场湖畔用餐的奇妙体验。Pondside ─ 品味湖畔美食的绿洲!寻日我地嚟到香港公园嘅Pondside,真系系一个令人心旷神怡嘅地方!环境就好似置身于绿洲嘅感觉,𠮶种放松自在嘅氛围,真系令人忘记烦恼。位置就喺红棉路上,方便到爆,无
🎈推荐指数: 🧡🧡🧡🤍🤍

|✏️环境: 6/10|✏️位置: 6/10

|✏️服务: 6/10|✏️味道: 5/10

|✏️选择性: 5/10|✏️返寻味: 5/10

|✏️Price: Around $400/person

|✏️Pay Attention: 望人工湖、夜晚无咁靓

|✏️Recommend:  饮酒

🚗 🚗🚗___呠呠车停泊:  山顶缆车咪标位 / PP

👴📢 《 WK 说 》STORY TIME  :

Pondside位于香港公园的红棉路上,是一家让人陶醉于湖畔美食的绿洲。这里的环境宜人,位置优越,服务亲切周到,味道精彩绝伦,选择多样,价格合理。餐厅提供多种菜式,特别推荐的「威灵顿乳鸽」和「羊架」更是引人注目的特色美食。无论你是喜欢传统粤菜的老饕,还是喜爱创意菜式的美食探险家,Pondside都能够带给你一场湖畔用餐的奇妙体验。

Pondside ─ 品味湖畔美食的绿洲!

寻日我地嚟到香港公园嘅Pondside,真系系一个令人心旷神怡嘅地方!环境就好似置身于绿洲嘅感觉,𠮶种放松自在嘅氛围,真系令人忘记烦恼。位置就喺红棉路上,方便到爆,无论你系从中环定系金钟嚟,都好易揾到呀!

最令我惊喜嘅系佢哋嘅服务,真系好细心又周到!员工笑容满面,令人感受到无间嘅关爱同照顾。佢哋嘅专业知识同对菜式嘅讲解都好出色,你问佢哋咩问题,佢哋一定会解答得又清晰又仔细。而且佢哋嘅推荐菜式真系冇得输,专业食评家都要大赞!

好啦,来到嘅系味道!Pondside嘅菜式绝对系一个美味飨宴!今次我试咗佢哋嘅招牌菜「威灵顿乳鸽」同「羊架」,真系令我嘅味蕾跳舞!威灵顿乳鸽啲肉嫩滑又多汁,配埋啲脆皮同香气四溢嘅面团,真系一绝!羊架就更加唔得了,每一块羊肉都系入口即化,香喷喷嘅味道实在太扑鼻!

如果你唔系咁钟意呢啲特色菜式,冇问题,Pondside嘅选择性绝对系满足你!佢哋有各种精彩嘅菜式,从传统粤菜到创意菜式应有尽有。唔论你系钟意食海鲜、烧味、蒸味定系炒菜,佢哋都有嘅!真系一间令人赞叹嘅餐厅啊!

最后,我地嚟讲讲个价钱嘅问题。Pondside嘅价钱绝对系物超所值!唔论系食物嘅质素、份量定系用餐环境,佢哋都系唔让你失望。唔洗担心会伤晒钱包,同时又可以享受到高水准嘅餐饮享受,真系一个超值选择!

总括而言,Pondside系一个品味湖畔美食嘅绿洲!佢哋嘅环境、位置、服务、味道同选择性,真系冇得挑剔。而且佢哋嘅特色菜式,特别系威灵顿乳鸽同羊架,绝对系你嚟呢度嘅必试菜式!所以,唔论你系嚟湖畔约会,定系庆祝特别日子,Pondside都系你嘅首选!
2023-05-30