2014-05-04
是日约咗母亲大人一行5人,预祝母亲节dinner, 虽然部长提议母亲节套餐好d, 最后我地选咗个贵少少套餐-大茶饭,4位加多一位 ,因为起码条星班系成只上,唔系斩件。。。仲有一人一鲍鱼同虾,翅系夹到唔系羹上。 翅overall ok, 系汤底&鸡肉唔够鲜,d 鸡柳有雪藏味。 虎虾有咬口,good! 饱鱼,冇惊喜,饱汁唔得鲜,晒咗个饱鱼。 大星班,overall最得! 北寄贝,蕃茄,麻薯粉,用料简单,但系最好味。 最失望系个皇室甜品,个名令人有expectation, 点知都系平平无奇,宁愿佢俾d紫米露我地好过。 虽然只系距离mother's day 1wk, 但都好多吉台,明显套餐胜价比低,唔抵食。系胜在坐得思服,环境&服务都唔错。
虎虾有咬口,good!
饱鱼,冇惊喜,饱汁唔得鲜,晒咗个饱鱼。
大星班,overall最得!
北寄贝,蕃茄,麻薯粉,用料简单,但系最好味。
题外话/补充资料:
ALTHOUGH 套餐系话包晒茶芥加1, 由于套餐FOR 4人,如要加多1位,系会另收茶芥加1的.