2021-03-18 81 浏览
好想食芋圆呀,唔知点解突然好想食。经开将军澳广场见到有人食紧就,就谂住买返个返去食。舖名叫台北巷弄,即刻又谂起囡囡钟意食盐酥鸡,睇完餐牌决定叫个小食拼盘,入边有酱油鸡翼、花枝丸、甜不辣同埋盐酥鸡,买黎返屋企加𩠌好岩食😋,再加个仙草冻芋圆3号仔,料都好多,有仙草冻(凉粉)、红豆、芋泥同埋最想食既手工芋圆。小食拼盘($78)鸡翼够入味,花枝丸同甜不辣够晒弹牙,而盐酥鸡皮脆肉嫩,够晒香口野味😍。想自私食既仙草冻($40),结果被瓜分左,可能因为咁,觉得仙草冻唔够甜,芋泥就较甜,应该食法系要沟埋一齐食,因为被瓜分左,变左分开独立食就味道差D,如果钟意冇咁甜就分开食,钟意甜就可以一齐食。最后最想食既芋圆,学台湾人讲法够晒Q弹,好咬口,超好味👍🏻

外卖自取