2023-11-02 91 浏览
📍狼穴 (旺角)旺角西洋菜南街103-109号五宝大厦地舖前两日同朋友去旺角花园街行街,行到尾声俾我发现左一间好正嘅小食店😁😁店舖装修风格充满旧时香港特色,名又特别霸气,不过最吸引我嘅系佢门口嘅食物样版😝😝好得意嘅鸡蛋仔汉堡😎😎用来打卡都好推介🥳A餐.QQ鸡蛋仔汉堡造型非常可爱😍😍完全俾佢外型吸引到😂师傅整嘅时候非常认真,因为汉堡都有好几款材料,见佢小心翼翼咁制作,诚意十足💯食落口感软棉带少少甜,非常新奇😁星空蓝宝石撞豆奶(+5)跟餐有饮品,我拣左蓝宝石撞豆奶🤩一层层好靓👍原来蓝宝石系啫喱状,一路饮嘅时候口感非常丰富😝😝饮落都几正B餐.豆奶鸡蛋仔第一次见豆奶味鸡蛋仔,食落有小小嘅豆奶香,但系食落同平时分别唔算好大,但系无咁甜,感觉几健康🤤而且外脆内软,口感唔错👍冷泡人参乌龙茶(支)人参乌龙茶够健康,可以补气☺️作为一间小食店,其实佢哋饮品都好重本,因为系用咗好厚嘅玻璃樽!平时可以用得返,够环保♻️💯烧波波芝士肠呢个推介,烧到个皮又香又脆甜蜜麻辣酱鱼蛋(八粒〉鱼带辣得来几香,不过个人觉得呢餐太多甜食,如果唔甜可能更好🤔#打卡小食 #旺角花园街附近 #美食推介 #小食推介 #狠穴 #怀旧风 #
📍狼穴 (旺角)
旺角西洋菜南街103-109号五宝大厦地舖

A餐.QQ鸡蛋仔汉堡

食落口感软棉带少少甜,非常新奇😁

星空蓝宝石撞豆奶(+5)
跟餐有饮品,我拣左蓝宝石撞豆奶🤩一层层好靓👍
原来蓝宝石系啫喱状,一路饮嘅时候口感非常丰富😝😝饮落都几正

B餐.豆奶鸡蛋仔

冷泡人参乌龙茶(支)
人参乌龙茶够健康,可以补气☺️

烧波波芝士肠
呢个推介,烧到个皮又香又脆

甜蜜麻辣酱鱼蛋(八粒〉

#打卡小食 #旺角花园街附近 #美食推介 #小食推介 #狠穴 #怀旧风 #打卡一流 #鸡蛋仔 #QQ鸡蛋仔汉堡 #饮品出色 #香港 #foodie #hongkongfood #yummy #burger #相机食先
2023-10-27
下午茶