2023-05-12
放工嚟到位于鲗鱼涌嘅Tempo Tempo,系一间fusion嘅户外餐厅。晩上7点已经坐满人,多数都系收工上嚟Happy hour 食下嘢,气氛好好。Rooftop夜景都好靓,过嚟打卡就啱晒。Menu 简单,除咗饮嘢仲有唔少bar food。我哋首先嗌两杯cocktail 先~Sated honey old fashioned ($130) - Whiskey 味好浓,钟意饮酒味重嘅朋友就啱晒喇。每啖都带柑橘嘅清香,可以慢慢品尝。Red feathers ($130) - Flamingo杯好吸引😍 打卡一流!个酒好易入口,饮到honey wine 嘅味道。Yellowtail maki ($148) - 呢个系油甘鱼寿司卷,油甘鱼好厚身同鲜甜,加咗墨西哥辣椒但唔辣,几好食㗎。一客有8件,可以开心share~Charcuteria Italian ($248) - 呢个拼盘好丰富,啱晒𩠌酒。有三款cold cut,仲有芝士同炒香过嘅甜椒、olive。而则边圆型嘅系sourdough toast,除咗非常脆身外,仲好香好好味。Pomodoro E burrata ($148) - 呢个小
Menu 简单,除咗饮嘢仲有唔少bar food。
我哋首先嗌两杯cocktail 先~
Pomodoro E burrata ($148) - 呢个小pizza系用咗burrata cheese 同新鲜嘅蕃茄,食落又fresh又juicy。个pizza系即叫即焗,饼底仲好松脆。
查看之前的留言 ()