2022-07-07 73 浏览
關東煮場發現到呢間出名關東煮& 3小時任飲清酒, 仲可以飲埋生啤/燒酌/果物酒既日式小店!店員都會逐一介紹每款獨特之處 仲會定期換下吾同sake 我地揀左"松"放題 ($428/一位),包左關東煮&佐酒小食吾夠仲有串燒,一品料理&熱食可以加關東煮湯底清甜而鮮福袋 腐皮包住煙煙韌韌麻薯 好有咬口蘿蔔 大大舊食落冇根 好入味芋絲 好中意個口感 爽爽地蝦餅 都食到有粒粒蝦肉竹輪 彈牙好味芝士魚棒 淡淡既芝士味 幾特別辣椒油係畫龍點睛之處 估吾到甘夾佐酒小食揀左幾款炸物 岩曬送sake haha唐揚魷魚鬚 幾有口感 酥脆而不硬炸池魚 一大兜幾香明太子雞翼 啖啖肉我地追加坐個E set $148清酒&蒜蓉蒸蠔 蠔新鮮無腥味 幾香 唔錯唔錯蟹肉蟹膏甲羅燒用薯片食又幾夾 蟹肉蟹膏好香濃撲鼻 正呀花魚一夜干 魚肉都算嫩 無燒到柴曬楯川野 清甜易入口宗政 最甜 有果香味傳心雪 綠色 米味出 淡淡蜜瓜味白色 較滑身 甜味不濃 醉心 滑身軟身 日本水質相對無甘甜梅酒 梅味出吾會死甜 好好飲高砂 較dry 米香出 比較重身個感覺畫 山酒 較fresh有果肉梅酒 好好飲 好rich 白川香 飯香味重好啦 經過今
店員都會逐一介紹每款獨特之處 仲會定期換下吾同sake

高砂 較dry 米香出 比較重身個感覺
畫 山酒 較fresh
有果肉梅酒 好好飲 好rich
白川香 飯香味重
好啦 經過今次飲左甘多sake 我都係吾係太識分 店員好好 每種都有細心介紹個人都係中意梅酒 最後醉左hahhaahaa
2022-06-07