2020-05-10 1564 浏览
应该冇人唔知道赤柱尼间咁signature嘅黄色餐厅,原本谂住会好贵,但试过之后觉得其实可接受dinner time基本上full house,好彩佢楼高3层,我地坐3楼indoor,冇得拣lu~ 吸引我入黎食嘅就系尼个assorted seafood bucket! 个汁可以自己拣,有款系青咖哩几特别,不过我地play safe拣左蒜蓉白酒汁入面有大虾、蚬同蓝青口,所有海鲜都饱满又沾满汁(小咸),好食!2人share尼个large size都唔过份,蚬同蓝青口尤其鲜甜,大虾唔系新鲜虾,爽脆但冇虾味另外嗌左个三文鱼扒,酱汁特别,有d似生果蓉甜甜地,夹埋鱼同青木瓜丝一齐食好清新,如果三文鱼可以煎到外脆内软就更好,有d过熟唔知同佢环境比较开扬有冇关系,叫左杯酒饮左阵先发现入面有只大蚊滋个waiter见怪不怪咁哦左声换过杯比我就算

waiter见怪不怪咁哦左声换过杯比我就算
  • ASSORTED SEAFOOD BUCKET