2018-06-17
辛苦返左一个礼拜工之后约左朋友黎呢间餐厅食饭攞下social support🤤.餐厅唔算大,不过坐落唔会觉得有压迫感,环境安静得黎又有气氛,不失为一个同朋友聚餐、畅所欲言嘅好选择!值得一提嘅系呢度嘅staff好friendly😆 仲鼓励我地试下啲特色dishes😂.全晚我最钟意嘅dish就系呢个Nepalese puri🤤 外层系好薄嘅脆片,中间包住绵滑嘅薯蓉同酸酸甜甜嘅酱。最特别嘅地方系佢系一个冷盘,开胃又冰涷,绝对系大热天时嘅一个完美appetiser!!!Staff特别提醒我地呢个系一个finger snack!唔洗用刀叉,用手拎起一啖食左佢就最滋味😝.Main我地得保守路线要左个carbonara😂 餐厅用左阔条面值得一赞😝 creamy嘅口感加上芝士嘅香浓味道,虽然只系一个普通嘅dish,但系都足以留下深刻印象😋.Baby back ribs一上枱,烧烤嘅香味倏然四溢,令人食指大动🤪 朋友觉得肉质唔算好软,不过我就觉得恰到好处,肉质有咬口唔会太松散,调味惹味又够入味,唔错!👍🏻.我地仲order左个Florentine pizza,系相对上较清新嘅选择😋 pizza足料又新鲜
我地仲order左个Florentine pizza,系相对上较清新嘅选择😋 pizza足料又新鲜,值得一试👻
最后餐厅每枱都送左个”desert”,一饮先知道原来系pina colada!对酒嘅认识唔多,不过呢款都相对容易入口,浓浓果香之中有微微后劲,都几啱女仔饮!😛 呢餐餐厅近地铁站又有气氛,酒精饮品选择又多,都系个happy hour嘅好地方!