2023-08-10 37 浏览
今晚同朋友黎左试呢间法国餐,两个人叫左个2个set Dinner share再加左个蚬。我地叫左一个沙律同一个汤share, 虽然系头盘, 但个沙律一啲都唔细,个洋葱汤入面仲好足料,佢个味系好似韩国𠮶种牛肉汤既味~之后上左呢个火魔碎蚬,睇menu𠮶阵已经好想试,因为可以打卡 LOL, 不过佢唔止打卡able, 仲好好食, 点完个火烧完之后无论个蚬同啲配菜都有啲烧野食既焦香,而且个蚬渗出好想香既牛油味,呢个真系highly recommend~之后就到呢个24小时法式慢煮Baby Pork Rib, 个rib上面系一层好厚既酱,仲有菇同番茄,个rib好腍好入味, 入口即溶。 同埋我好钟意佢个薯蓉,好滑同有好香既牛油味。最后系红酒慢炖牛面肉烩意大利饭,呢个饭好好味, 个汁好浓。而且佢唔会太硬, 太硬我反而麻麻,但系要赞既系个牛面肉, 好厚好腍滑。 其实个柠檬茶本身都无咩可以讲, 但呢度既柠檬茶系无柠檬架, 亦都无核,但佢唔系现绳既柠檬茶,佢应该系细心到另加柠檬汁,等你唔洗自己笃又有核~同埋呢度既service好好,个个都劲有礼貌,餐厅入面既哥哥会好细心介绍啲食物,食物上枱时又会叫你小心热。
田园沙律

红酒慢炖牛面肉烩意大利饭

冻柠茶
同埋呢度既service好好,个个都劲有礼貌,餐厅入面既哥哥会好细心介绍啲食物,食物上枱时又会叫你小心热。呢间绝对系会回头既选择~
2023-08-09
田园沙律