2021-08-13 1671 浏览
知道呢道日日有 set lunch食,几surprise,亦吴限用餐时间但只有weekdays 先可订位。第一次食系Sunday,起码有一年, 由12.00倾足几个钟,其间好多人黎下午茶但几个朋友好耐无见坐到3点几, 餐厅都无赶我地走。食物系好食的,3个小餐包,头盘,main+甜品。如果无记错以前饮品要加钱的,但上星期一去时系包餐饮,价钱贵左,吴知道系真加价还是将饮品价打埋落去。Set 的份量系少d, 试过散叫块猪扒大好多,羊扒亦系,吴明点解配菜少得可怜。跟set 系2旧牛,2碟4旧合并同一块扒差不多,我个猪扒更惨,果日系无骨的,好鞋又细,一望已知要食下午茶,甜品永远系 panna cotta, 但可加钱换menu 上其他甜品,对这安排好满意。要讲下饮汤只羹,点解系黑胶?其他餐具又吴系,仲要中心好窄及细,汤会留晒落黎,真系百思不得其解。当天系mushroom soup, 略淡但费事加盐,都吴太差。最出色一定系甜品,款款都永无失手,包括跟餐的panna cotta 都好好食。牛set 好似收$468, 猪$388 (如果吴系都差不多), 味道还好但实在吴饱,我确系要食左一转下午茶。反而 a la carte 价钱吴太贵, half lobster & lamb chop only $290 (我食过份量正常), 如果吴想食太饱黎呢道食lunch 吴错,又或斋食甜品
2021-08-09
庆祝纪念