2020-10-29
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui食晏真系好钟意去厚福街,劲多选择咩菜色都有,特别系H8,去足一星期都可以食到唔同野。最近去左H8 2/F间西班牙餐厅,lunch time做紧买二送一,环境好舒适,又有背景音乐,气氛几好。Set Lunch 有餐汤、蒜蓉包、沙律、主菜、餐饮同甜品,最平 $78+1,包咁多野算几抵🎃 杂菌南瓜意大利饭 $78饭好有烟韧有口感 味道较清淡 感觉几健康🦑西班牙墨鱼汁海鲜饭 $168有青口、蚬 、大虾,饭都系一样咁有口感咁好食,墨鱼汁好浓郁,比南瓜饭味道更香浓;可惜焗太耐,海鲜好干,连壳都焗到一掂就裂开。🍝香蒜榄油蚬肉扁意粉 $98相较之下,味道最淡呢个,唔知系咪我食惯浓味;不过蚬肉几新鲜听餐厅讲佢地一个月先换一次lunch menu,最近我食左几次食到有d闷,如果佢地可以隔2星期换一次会更好,咁我会再多d帮衬🤣📍Espuma (尖沙咀)尖沙咀厚福街8号H8 2楼
🎃 杂菌南瓜意大利饭 $78
饭好有烟韧有口感 味道较清淡 感觉几健康
🦑西班牙墨鱼汁海鲜饭 $168
🍝香蒜榄油蚬肉扁意粉 $98
相较之下,味道最淡呢个,唔知系咪我食惯浓味;不过蚬肉几新鲜
📍Espuma (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8号H8 2楼