2021-04-30 159 浏览
平日放假最中意同朋友周围觅食,唔洗同人逼又唔洗等!今次上openrice随便拣左间西餐厅食饭,虽然位于铜锣湾,但佢系楼上餐厅,静中带旺,位置都好就脚。Set Lunch ($88 起)选择有六个,意粉、海鲜、肉类都有,有几样要加钱先有。Set包左汤或沙律,呢个粟米汤好高质,饮落去仲有粟米粒,材料充足!如果可以会encoreCatch of the Day (+40)佢地应该会视乎个日有咩新鲜就有咩鱼。其实我都唔清楚佢系咩鱼,但佢肉质嫰滑,煎完个皮仲脆脆地~不过佢分量唔算大,女仔应该会够,但男仔就未必啦Pork Collar (+$40)睇个样好吸引!佢地煎嘅时间arm arm好,所以唔会太老。有时候啲西餐厅会用好重调味料去烹调,好彩呢个唔会依赖个调味料,反而简简单单都带到块猪嘅鲜味。最后!有咖啡或茶选择。总括黎讲,以$88食都几合理,可惜想食其他就要比贵少少先得。位置都坐得舒服,整体都几满意!

Catch of the Day (+40)
Pork Collar (+$40)

最后!有咖啡或茶选择。

位置都坐得舒服,整体都几满意!