2022-09-18
风闻已久呢间餐厅嘅火烧龙虾pizza系呢一间餐厅嘅最出名菜式, signature dish一直都想试,但系真系要book位先可以嚟到试。因为真系太受欢迎,太多人嚟食啦。上次收工经过见到,已经眼甘甘好想试🤤🤤适逢纪念日,终于可以同BB你试吓呢一间一直想食嘅餐厅一坐低,侍应就超级Nice,超级好服务咁样介绍唔同嘅dinner set 有咩分别,有咩特色。当然系试一试最想食嘅Pizza啦!侍应好好服务态度,会先问一问你想几时上嘢饮。我哋就想饮住倾偈抖一抖先。当我哋叫完之后,唔够1分钟,Mock Champagne, so good.之后就系🍲龙虾餐汤🦞,饮得出个餐汤系用龙虾壳整嘅,而唔系一般市面买到嘅龙虾汤粉,so smoothie so pure之后就到凯撒沙律,上面嘅烟三文鱼唔会太咸,味道适中之后就到🦞 Lobster Mac and cheese🧀, 即使唔系 Signature, 但见到台台都有,真系冇嗌错!轮到主角🦞 lobster pizza🔥, 见着侍应喺我哋面前,将龙虾壳整个烧着,无论系气氛,香气味道,卖相全部都系100分!🦞 🦞龙虾肉非常弹牙,食得出唔系普通冰鲜龙虾。 除
上次收工经过见到,已经眼甘甘好想试🤤🤤
适逢纪念日,终于可以同BB你试吓呢一间一直想食嘅餐厅
之后就到凯撒沙律,上面嘅烟三文鱼唔会太咸,味道适中
🦞龙虾肉非常弹牙,食得出唔系普通冰鲜龙虾。 除咗龙虾之外,整个Pizza上面都放了龙虾肉碎,非常香口🤤
总而言之,今次系一个Perfect Experience!
下次会同三五知己再嚟呢度聚一聚!
Mock Champagne
Lobster soup