2019-03-10
今日宝宝去左荔枝角做Training,于是我就book左哩间餐厅,然后就去接宝宝放工😚哩间The Americano 系Texas Burger 既分铺,之前我地都去过旺角朗豪坊既Texas Burger,但style 就有d唔同。The Americano 就系荔枝角既D2 Place 对面,位置都算易揾。一出升降机就会见到餐厅铺面。餐厅座位唔算太多,所以记得要Book 枱呀。室内装潢都几有西方感觉,用左好多木材既家私枱椅。今次主要系黎品尝一下,传说中既热熔汉堡。所以我地散叫左一个汉堡,一个Set Dinner同埋饮品、小食。小食香蒜帕马臣薯条本来我地想叫「香脆西班牙鱿鱼圈」,可惜😢今日无货,就叫左个薯条🍟「香蒜」系列!不过仲有帕马臣芝士碎😋食住小食等汉堡!热熔拉可雷特芝士汉堡😍😍期待已久既汉堡终于上枱喇!哈哈😂原来汉堡自己都有跟薯条🙈汉堡好厚身,有薯饼、牛肉汉堡、芝士、猪肉肠,真系厚到唔知点样去食佢。热溶芝士系哩个汉堡既精粹,铺满左第一层汉堡包面 同 猪肉肠之间😛真系好有罪恶感😌如果你未睇得清楚汉堡有几丰富,就可以望下哩个汉堡既横切面,就可以一目了然喇。可惜侍应冇系我面前落热熔芝士
小食
香蒜帕马臣薯条
热熔拉可雷特芝士汉堡
如果你未睇得清楚汉堡有几丰富,就可以望下哩个汉堡既横切面,就可以一目了然喇。可惜侍应冇系我面前落热熔芝士,而系一上枱已经有....好彩隔离枱客人都有叫,亲自睇先够震撼架嘛😎😎
Set Dinner
餐汤 - 洋葱汤
主菜 - 珍宝大虾海鲜墨汁意大利面
意粉有2只大虾,煎香左几香,肉质结实唔会松散。仲有带子,两面封煎,入面juicy唔会dry。
但系意粉就唔算太好口感,未够弹牙。但墨汁本身都几香口,煮得几入味。
饮品 - 奶昔
Trilogy of Chocolate Milk Shake
哩杯奶昔,超级浓味。奶昔加埋忌廉,都仲饮得出好浓厚既朱古力味。
最后,黎一张今晚既大合照喇!📸