2023-06-16
我同朋友都喺中环返工,间唔中都会喺中环街市食嘢,同埋寻觅唔同嘅咖啡店。今日咁啱路过呢间coffee shop,就一齐试吓。我哋问咗店员,知道呢度有三只唔同嘅咖啡Base拣: 1. Columbia, 2. Elsavador x Brazil, 3. Ethiopia x Kenya,无论你想饮fruity定系nutty,都总有一只咖啡豆啱你嘅口味。正当我哋三心两意嘅时候,见到佢嘅signature mocktails好吸引,好特别,就谂住试吓。Signature mocktails就set好左,冇得拣base。我地叫左:1. Sunshine on Okinawa 日映冲绳 - $50呢杯系用柠檬、梳打水、冷萃咖啡而整成。不同于普通咖啡,佢有酸味味同清新嘅感觉,啱晒炎炎夏日嘅天气饮。饮惯咗传统咖啡,想试吓特别啲嘅咖啡,不妨试下。2. Coffee blue 咖啡蓝调 $50呢杯系用蝶豆花同燕麦奶整成嘅咖啡,味道同传统咖啡差唔多,不过有少少偏甜,朋友钟意饮甜嘅就啱晒佢。两杯咖啡都好靓,好适合打卡。影完相就搅匀之后先饮。下次经过想再试吓佢嘅Black coffee同white coffe
我地叫左:
2. Coffee blue 咖啡蓝调 $50
两杯咖啡都好靓,好适合打卡。影完相就搅匀之后先饮。下次经过想再试吓佢嘅Black coffee同white coffee。
中环街市都有唔同位置比我哋坐吓,好适合倾一阵计,享受lunch time。