喜来登酒店视佳廊 Sky Lounge x APIVITA 希腊「蜂」味下午茶Fb:下一站猪栏; IG@Pig7station由而家去到5月31号,喜来登酒店同知名希腊品牌Apivita合作推出期间限定既下午茶,主要以希腊流行食材入馔😋个人觉得咸点比较出色,印象深刻既系👍🏻羊奶芝士菠菜挞-挞皮好香脆,虽然系羊奶cheese,但味道一啲都唔骚😌👉🏻烟熏吞拿鱼牛油果多士,烟熏吞拿鱼比较香浓,不过唔系几食到牛油果味😅甜点方面比较喜欢👍🏻蜂蜜蛋糕-初初以为系炸物,但冇理由放下层🤣原来系海绵蛋糕,入面有蜂蜜忌廉,同酸酸地既柑橘果酱😚酸酸甜甜好match👍🏻Homemade Scones唔错,表面香脆,唔会太松散👉🏻香甜士多啤梨奶冻就比较普通,奶冻唔够香浓仲可以免费升级至巴黎之花香槟 🍾️仲有APIVITA 礼品套装一盒($405),包括 BEE RADIANT亮肌嫩肤激活精华 10ml一支、橄榄薰衣草泡沫洁面乳 20ml一支及换领卡一张,有兴趣可以试试😉无意发现餐巾有少少黄既污迹😅酒店应该好少见..
Fb:下一站猪栏; IG@Pig7station

甜点方面比较喜欢
👉🏻香甜士多啤梨奶冻就比较普通,奶冻唔够香浓

无意发现餐巾有少少黄既污迹😅酒店应该好少见..