2009-09-18 8 浏览
泰国菜系九龙城必食GE菜式..金宝为九龙城泰国菜OPENRICE首位..点可以错过..先前同男友屋企人都食过一次..今次同屋企人再Encore!食物活虾刺身: 依度GE活虾刺身不嬲都好好..今次都唔例外,D虾好爽口弹牙,个汁都好正.酸酸辣 辣好开胃泰式炒通菜: OKAY 啦..唔系话好特别,不过偏油沙爹串烧 - 猪&牛: 其实个串烧有DD勒,不过胜在佢个汁出色!青咖哩鸡: 我个人超唔钟意D咖哩好稀,所以我真系唔多钟意佢E度GE咖哩.虽然系有个炉加 热D咖哩,但系味道淡又咁稀...仲有鸡肉得好少...超唔掂WOR!辣油炒蟹: 原本想叫咖哩炒蟹,不过因为叫左青咖哩,所以转左辣油炒蟹..讲真味道唔系好特别, 辣又唔系好辣,同埋得咁少...贵左DD啰虾羔炒饭: 不过不交啦,虾羔味唔系太重,味道都淡D,不过胜在唔太油!酱爆虾丸: 依个招牌菜不得不试呀..炸起热辣辣,咬落去好多虾膏出晒黎..本身粒虾丸又弹牙 加埋佢个特制酱汁,正WOR!环境两

食物
辣好开胃
泰式炒通菜: OKAY 啦..唔系话好特别,不过偏油
辣又唔系好辣,同埋得咁少...贵左DD啰
加埋佢个特制酱汁,正WOR!

两次去食都系坐同一张枱,地方系有D迫架喇..
我地5个人唔系太肥啦..坐果张枱都系岩岩够位.
如果大份少少都真系唔够坐呀!

不过依个价钱黎讲有依个食物质素都算系咁上下啦.
短期里面食左两次,唔会再Encore住喇!
金宝泰国菜馆
活虾刺身