2018-03-22
难得今晚黎LKF唔系揾地方饮野/shisha, 而系黎食韩式炸鸡! 行到上云咸街,转角就见到Sodam Chicken既招牌。餐厅楼高两层,虽然空间唔大,但依然坐得舒适,而且气氛十足。我地选择左3-4人套餐($788)。睇本文既标题,就知重点系放喺芝士炸鸡身上啦!所谓太阳芝士炸鸡,就系将芝士放喺一个极香脆既面包入面焗,再将炸鸡沾上香浓既流心芝士。香脆既鸡皮配上热腾腾既流心芝士,一咬更系皮脆肉嫩,真心系味觉上既一大享受!而芝士既浓厚程度可以从第三张相睇到,拉到半个人咁高都仲得!套餐亦包另一set炸鸡。我地拣左咸蛋同蜜糖双拼。两者相比之下,我较中意新推出既黄金咸蛋味。先讲鸡皮充斥著极香浓既咸蛋味,但唔会过份咸。相反蜜糖味就调味过重,食完好口干。除左炸鸡,套餐仲有沙律、薯条、冷面同pizza。沙律用料新鲜,同埋比影相大碟😂芝士薯条带甜味,同想像中有啲出入。Pizza唔系呢个地方既主打,所以本身都冇咩期望。但食落发现芝士味系超级香浓!!仲用上至少两、三种唔同既芝士,层次好丰富👍🏻最后,黎LKF又点少得饮番杯呢!叫套餐只要+$25就有杯酒精饮品喇! Cheers!
我地选择左3-4人套餐($788)。
除左炸鸡,套餐仲有沙律、薯条、冷面同pizza。
沙律用料新鲜,同埋比影相大碟😂
芝士薯条带甜味,同想像中有啲出入。