2021-08-19
Soho区出名多小店多酒吧,最啱放工去relax下😌餐厅分为3边,一入门口会见到幅靓靓玻璃彩绘壁画,旁边有2张枱,想打卡嘅记得提早book位或者夜晚8点前去,呢个位置冇乜冷气,但为左打卡系要牺牲下~再行入去分为bar枱同普通枱,我同男朋友被安排坐圆木枱,好有泰国风情🏝Mains 主菜🍚🔹The crying tiger steak seua rong hai $208名字很泰国,实情系8oz的安格斯肉眼牛扒🥩1/4肥的肉眼扒烤出嚟零舍香,肉质鲜嫩呈粉红色,蘸上特制泰式酱汁食简直啖啖满足,青柠令牛味更突出👍🏻🔹Thai basil chicken spaghetti (half) $68整碟意粉🍝好多红椒🌶青椒🫑鸡丝,加入咗basil炒,十分干身惹味,系泰国嘅味道!Skewers 串烧🍢🔹Wagyu $32和牛粒烧得恰到好处,一咬咇晒啲汁出嚟,食到停唔到口🔹Naem sour pork sausage $32第一次食泰式猪肉肠,外皮脆脆地,入面系猪肉碎,大大粒好有咬口,感觉似台湾肠,味道方面酸酸辣辣好过瘾🔹Pork’s neck $28猪颈肉相比起另外2串串烧冇咁有惊喜,但原来2款自家制
Mains 主菜🍚
名字很泰国,实情系8oz的安格斯肉眼牛扒🥩
Skewers 串烧🍢
🔹Wagyu $32
和牛粒烧得恰到好处,一咬咇晒啲汁出嚟,食到停唔到口
🔹Naem sour pork sausage $32
🔹Pork’s neck $28
猪颈肉相比起另外2串串烧冇咁有惊喜,但原来2款自家制酱汁系个精粹,蘸左汁食即刻惹味咗
Small bites 小食
🔹Sriracha chicken wings $68
是拉差单骨鸡翼,方便易食,味道卖相颇似水牛城鸡翼,钟意系辣嘅朋友一定要试
Drinks🍻
🔹Mai Tai $110
好欣赏个menu用图画黎显示每杯cocktail用咗咩材料调配
呢杯主要有橙🍊、菠萝🍍,杏仁同青柠,搅匀后饮几甜几fruity,aftertaste带有杏仁香
🔹Coconut $68
大大个椰青贴上了H.O.P贴纸即刻高级咗,椰青水清甜解辣,饮完仲可以食埋啲椰肉,滑嘟嘟好易搯