2013-04-03
SOHO区系一个好岩同朋友饮番杯既地方佢有种特别既氛围令成个用餐气氛好有情调好多唔同既食肆,间间都好有特色今次试下中东菜装潢有好多中东既味道,墙上既图案,用既灯罩,黑暗既环境,加埋天气既细雨水烟既香味,唔使食都感觉到果种迷蒙好似入左另一个国度除左个位逼逼地之外环境都几唔错的是日叫左个小食拼盘个样冇得弹啦,见到已经好兴奋呢真系几靓,好多小碟都几多野食架又有虾有沙甸鱼有羊肉有鸡有点面包既豆蓉,羊芝士,橄榄仲有黑麦中东包,系好热辣辣的好新鲜样样都好新奇试得好开心哈哈个虾好浓味,似美极虾豆蓉有两只,点埋中东包一齐食好夹沙甸鱼羊肉鸡肉全部都几浓味下所以有菜中和番好好多D酱汁点埋包食好满足推介呀仲有个系类似杂菜肉饼既煲同埋牛油鸡配小麦米睇番食物既英文名会传神D我形容既名只系讲比大家知入面有D咩依两个就比较普通D,个煲有好香浓既蕃茄汤有好多唔同既杂菜(豆呀西芹,西兰花薯仔)个人觉得个肉饼就唔系咁好食,好鞋口全靠个汁同新鲜既杂菜提高番个水准个牛油鸡就够嫩滑,但味道好淡,唔够香同CREAMY小麦米其实系COUSCOUS,系一种好细粒似饭既淀粉质唔系个个都钟意食,因为个口感都几干下又鞋又碎又冇咩味道所以一
好多唔同既食肆,间间都好有特色 今次试下中东菜 装潢有好多中东既味道,墙上既图案, 用既灯罩,黑暗既环境,加埋天气既细雨
水烟既香味,唔使食都感觉到果种迷蒙 好似入左另一个国度 除左个位逼逼地之外环境都几唔错的 是日叫左个小食拼盘
个样冇得弹啦,见到已经好兴奋呢
真系几靓,好多小碟都几多野食架
又有虾有沙甸鱼有羊肉有鸡有点面包既豆蓉,羊芝士,橄榄
仲有黑麦中东包,系好热辣辣的好新鲜
样样都好新奇试得好开心哈哈
个虾好浓味,似美极虾
豆蓉有两只,点埋中东包一齐食好夹
沙甸鱼羊肉鸡肉全部都几浓味下所以有菜中和番好好多
D酱汁点埋包食好满足
推介呀 仲有个系类似杂菜肉饼既煲同埋牛油鸡配小麦米
睇番食物既英文名会传神D
我形容既名只系讲比大家知入面有D咩
依两个就比较普通D,个煲有好香浓既蕃茄汤
有好多唔同既杂菜(豆呀西芹,西兰花薯仔)
个人觉得个肉饼就唔系咁好食,好鞋口
全靠个汁同新鲜既杂菜提高番个水准 个牛油鸡就够嫩滑,但味道好淡,唔够香同CREAMY
小麦米其实系COUSCOUS,系一种好细粒似饭既淀粉质
唔系个个都钟意食,因为个口感都几干下
又鞋又碎又冇咩味道
所以一定要捞汁食好D
个人觉得中东菜唔系话特别好食,但有特色
间中一次都几新鲜好味道的
更重要既系食亲中东菜既地方都好有情调