Happy Friday梗系去Soho 区chill下🍻 H.O.P House on Peel除咗主打西式x泰式fusion菜,必点佢地嘅signature cocktail🍸8pm前happy hour仲好抵饮!! Mai Tai $110由冧酒、柠檬、青柠、菠萝汁整成,酒精浓度唔算好高(利申少饮酒都觉得几易入口) 加上唔甜,俾人一种好清新嘅感觉😋 Coconut $68再嗌个新鲜香甜嘅即开椰青,幻想下眼前就系泰国嘅阳光与海滩…🌴🥥 呜呀,几时可以飞去泰国🇹🇭The crying tiger steak “seua rong hai” $228咁耐无得去旅行,我真系crying🐯 Angus Rib Eye Steak配泰式辛辣蘸料🌶 酱汁好香好惹味,食得出有鱼露 🥩 牛扒肉质鲜嫩超juicy 一咬满口油脂香🐂Thai basil chicken spaghetti (half) $78泰国香料辣炒意粉,加上红椒青椒🫑粒同海量鸡丝,系一道几特别嘅fusion菜!! Skewers: Wagyu $32 粒粒都好嫩滑好juicy,高质👍Naem sour pork sausage $

Mai Tai $110

Coconut $68

Skewers:
Wagyu $32
粒粒都好嫩滑好juicy,高质👍
Naem sour pork sausage $36
酸猪肉肠Naem嘅表面微微烧焦,好惹味!!
Pineapple $32
又甜又爆汁既烧🍍真系超正!!
Zucchini $28
烧得好爽口,清甜可口!!

PS 埋单后调酒师仲送咗一人一shot俾我地,庆祝一下happy Friday🥳
2022-09-29
  • Skewers
  • Pineapple
  • Thai basil chicken spaghetti
  • The Crying Tiger Steak “seua rong hai”
  • Naem Sour Pork Sausage