2023-09-05 918 浏览
自从几年前去过墨西哥旅行之后,就发现原来墨西哥食物系好健康,好多蔬菜、粟米片、牛油果,全部都系清新易入口嘅开胃食物。今晚同朋友去中环揾食,上咗soho见到呢间墨西哥小店,就去试试先。首先叫咗碟脆粟米片伴番茄莎莎酱及青莎莎酱,啲莎莎酱酸咪咪真系好开胃,加埋脆香粟米片,永远都唔够喉。墨西哥芝士馅饼,里面有啲烤肉,加埋我另一最爱嘅芝士,放上夹饼一齐食,配以牛油果酱同酸忌廉,又开胃又好食。因为一次过想食多几款小食,就不如叫一份Taco platter,一次过可以食到仙人掌、鸡、牛、猪、巴哈鱼,仙人掌够晒特别,再加上秘制酱汁相当滋味。甜品都相当出色,系炸油条配自家制焦糖酱,呢间餐厅做嘅churros都可谓相当正宗,同以前喺西班牙食过嘅质素都差不多,为今晚画上完美句号。