2023-04-01
1951 浏览
周五去咗试新嘢!😋今晚朋友拣咗位于中环Soho区Black Sleep Group的斯里兰卡菜 - 《Hotal Colombo》,餐厅面积不是太大座位较少,所以一定要book位啊,粉红色💖的门面非常吸睛,里面嘅装饰好多都系粉红色的啱晒打卡🤪💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖💖Chilli Potato Fry🥔香辣薯仔粒,感觉唔系太油腻,少少辣🌶几好味💖Egg Hopper🫓斯里兰卡独有嘅面包,烤得烟烟韧韧嘅饼皮加蛋,有椰香🥥及蛋香味🥚,外型好似一个碗咁,比印度薄饼还要薄,可以用来点有酱汁嘅食物一齐食💖Mussels & Clams in Kiri Hodi用椰奶咖喱🥘及洋葱🧅烹调嘅蚬肉及青口,配上蒜蓉牛油汁,味道好正💖Shrimp Kothu 🍤虾肉炒饼,原只虾肉配上炒椰菜、鸡蛋、萝卜及Naan,其实有少少唔系好夹,不过可能呢个系地道食物啦!呢个麻麻哋💖Black Pepper Crabs Galore 🦀呢款蟹🦀有分大或者细,我哋四个人一只大嘅,有四款酱汁拣,我哋拣呢款黑胡椒有少少辣🌶不过好惹味,记得要点啲酥油饼食埋个汁佢,不过只蟹就唔系太多肉有少少失望💖Pineapple Pudd
💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖🦀💖
💖Chilli Potato Fry🥔
香辣薯仔粒,感觉唔系太油腻,少少辣🌶几好味
💖Egg Hopper🫓
💖Mussels & Clams in Kiri Hodi
💖Shrimp Kothu 🍤
💖Black Pepper Crabs Galore 🦀
💖Pineapple Pudding🍍
菠萝🍍烤得超香,布甸椰汁味非常香浓