2020-05-29 305 浏览
呢间小店主打系个 「鲜」字我同肥仔2话不说叫左好几样野食 假如材料新鲜配汤米当然会系最佳既配搭啦 米粉系会索哂鲜味将层次升华 我地叫左花胶汤米&清酒大蚬汤米&醉虾&醉鸡翼&鸡油菜心 花胶同清酒蚬汤米个卖相都好美观 但食落口 米粉系无味 汤得个颜色无咩味 似系滚水烚完再加蚝油沟水比我 个清酒蚬 食落无酒香 闻都闻唔到 我谂食粥会好过食米粉 米粉食落肚 完全唔实在 好似食空气咁 花胶好有咬口 真系好大块 鞋口唔滑身 但都系无咩味 蚬就算啦 我都真系no comm 醉虾肥仔话好食 索哂味 我终于食返样似样d既野 但唔系冻食黎架咩?我系觉得奇怪点解会系热啫 醉鸡翼 可能浸得唔够耐 味道只流于表面 里面有既只有雪藏急冻味 唔好食 鸡油菜心 我就觉得最好食 说穿了 烚熟D菜 之后淋个鸡油 呢个如果都可以做到唔好食 都真系可以拍手掌 🙌🏻😓利申,我唔系一个饮食专员。我写食评只系为左记录我同男朋友既生活饮食日常 好食就好食 唔好食就唔好食 唔会话咩好食就讲到识飞xxxxxxxxxxxxx etc 呢间系第一间我系劣评觉得唔ok既食店 岩听就听 唔岩听都无所谓 我纯粹发发牢骚 🙂🙇🏼‍♀️我就系一个咁坚持
呢间小店主打系个 「鲜」字

利申,我唔系一个饮食专员。我写食评只系为左记录我同男朋友既生活饮食日常 好食就好食 唔好食就唔好食 唔会话咩好食就讲到识飞xxxxxxxxxxxxx etc 呢间系第一间我系劣评觉得唔ok既食店 岩听就听 唔岩听都无所谓 我纯粹发发牢骚 🙂🙇🏼‍♀️我就系一个咁坚持自己既人 如有冒犯 咁唔好意思啦 ☺️