2019-12-25
深水埗出名多平民野食,今次又去睇下揾到咩新野,自从上次食有个好食Burger之后就突然好似开左个Burger总制咁,想继续再食,而今次就比我发现左间唔多起眼嘅小店#Burgerman。🍔 佢门面好细,出面只有不足10个坐位,唔系因为出面有人排紧队绝对会Miss左佢。而装修就以美式风格之主🇺🇸,并且好贴心咁提供独立包装嘅手套,好方便。🐂黑松露和牛汉堡 $105 未上台已经闻到好香嘅黑松露味,一上台,原来系块和牛上面放满左黑松露酱。加埋块包之后成只包劲厚,个嘴细D都食唔到,块和牛好鲜嫩,一咬落去劲多汁滴落个盘道,终于明点解邱提供手套。食完几个钟之后个嘴都重有黑松露味,超抵食。🐂候斯顿汉堡 $67 + 煎蛋$8 +配餐$20 (有薯格🍟、薯格同沙律🥗拣+罐装汽水)呢个包系安格斯牛肉加上烟肉,而我再加多只煎蛋,只包重厚过黑松露和牛汉堡,不过好在我个口够大,可以一啖咬哂。安格斯牛肉同样爆汁,而呢只牛就肉质就比较实,有咬口,配上烟肉,煎蛋等配料令只Burger口感更丰富! 跟餐我叫左薯格,炸得好脆,入面有厚厚嘅薯仔,劲足料。
🐂黑松露和牛汉堡 $105
🐂候斯顿汉堡 $67 + 煎蛋$8 +配餐$20
(有薯格🍟、薯格同沙律🥗拣+罐装汽水)