2020-12-23 9694 浏览
庆祝anniversary,去左住the murray既package,包左$1200消费额,所以去左食popinjays,呢餐岩岩好食左11XX。一去到首先环境好好,好宁静,有大圣诞树做装饰,店员服务都好好,所有野都好整齐。一叫完野食,就会有侍应拎住盘面包黎比你拣,有三四款,讲真都唔系好清楚边款打边款,都系随便拣。面包外脆内软,入面好松软。之后有个前菜的物体,应该系三文鱼蓉,还好,个三文鱼子太咸跟住系我地叫的第一个菜式,龙虾,以为系开边龙虾然后应该都有半边,点知上到黎原来系咁样嫁,又几得意㖞而且好好食,龙虾肉好juicy,亦都好有龙虾味,唔会话好淡除左龙虾肉,仲有个龙虾肉做成既饼,上面有忌廉,几新鲜,唔错牛扒,果真做到5成熟食落非常嫩又juicy,唔算多筋亦唔鞋牛肉味浓意大利饭,都几多杂菌,个饭好香杂菌味忌廉配意大利饭令个饭更creamy更好食唯一唔好就系D饭真系好硬跟住我地本身叫左个意粉,不过等了又等,以为佢想等我地食完一样先上一样,不过食完个饭等左好耐,都冇,就知意粉应该漏左单,既然系咁,都无谓再叫,直接叫甜品甜品的选择不多呢个系雪芭个人觉得个雪芭好酸,不过d水果好新鲜讲番其实点

面包外脆内软,入面好松软。
面包
面包

之后有个前菜的物体,应该系三文鱼蓉,还好,个三文鱼子太咸
三文鱼蓉

而且好好食,龙虾肉好juicy,亦都好有龙虾味,唔会话好淡
除左龙虾肉,仲有个龙虾肉做成既饼,上面有忌廉,几新鲜,唔错
龙虾

牛扒,果真做到5成熟
食落非常嫩又juicy,唔算多筋亦唔鞋
牛肉味浓
牛扒

意大利饭,都几多杂菌,个饭好香杂菌味
忌廉配意大利饭令个饭更creamy更好食
唯一唔好就系D饭真系好硬

甜品的选择不多
呢个系雪芭
个人觉得个雪芭好酸,不过d水果好新鲜
讲番其实点解我地会叫甜品,系因为之前订座讲左庆祝anniversary,餐厅话会系甜品上加一个happy anniversary既牌,亦都会系碟边写上happy anniversary的字,点知黎到系...乜都冇的,真心有D失望,因为相信好多人都系,如果冇特别野既话基本上可以唔食甜品,叫呢个甜品都系为左写字影相庆祝

不过既然都上左枱,又冇理由叫人拎番入去写,所以就算了

之后餐厅冇啦啦拎左呢碟野黎,话咩庆祝我地anniversary,唔知系咪听到我系度吐曹?

不过就唔系好知系咩黎,但就好劲芝麻味呀

总结服务好环境好,食物味道一半好食一半一般,间唔中食下都无妨既。

PS水只有一壶,饮晒就冇了
2020-12-06
庆祝纪念