2021-04-20
The Drawing Room嘅booking成日都超full,一般都要等两至三个月,难得嚟St Regis staycation就试下个package嘅 The Drawing Room In-room Afternoon Tea!St Regis嘅butler service管家服务认真唔错,一check-in就会问客人选择咩茶同帮忙准备afternoon tea。原先应该每人拣total八款甜/咸点,staycation package就 pre-set左每款甜/咸点各一件,等我地每样都可以试一试。如果有preference嘅可以入住前email St Regis 等佢地安排。 喺房等左10分钟左右afternoon tea已经送到并set好!每款甜/咸点都好精致同IG-able,一送到忍唔住相机食先!个人一向都钟意咸点多过甜点!印象最深刻嘅咸点系California Sunshine,一层薄薄嘅青瓜酿左蟹肉加蛋黄酱,配搭清爽又开胃!另一推介系Flavours of Japan ,超可爱迷你松饼加上带子同柚子爆汁珠珠,呢个combo好创新!作为绿茶同Prosecco super
作为绿茶同Prosecco super fans 嘅我就最钟意绿茶味爆灯嘅Dream Layer 同 粉红诱人而带d桃味嘅Prosecco Tart~
Scones有原味同提子味,涂clotted creme同自家制jam好好味!我最钟意clementine jam,同时有柑橘同柠檬嘅清香超fresh~
我地都好满意今次In-room Afternoon Tea嘅安排,可以静静地系酒店房间倾下偈,间房嘅design好classy,dining table好近落地玻璃所以系房内 afternoon tea感觉都好grand!值得推介!