Happy Friday做咩好?梗系要捐窿捐罅揾下垃圾食物食,慰劳自己又完结左五日朝九晚六既打工仔生挨,迎接好快会过既weekend🤷🏻‍♀️ 今个星期五就捐左去红磡食从台湾远道而黎既魔法鸡排😍 自从有左黄埔地铁站,去红磡食野真系好方便,系黄埔站行去食鸡排只系需要五分钟路程🤘🏻 舖头好细,唔系做堂食生意而系主攻外卖,除左鸡排仲有台式饮品,等你无咁dry斋食鸡排🤗佢既透明度好高,你完全见证住你块鸡排既制造过程😎 真系即炸好新鲜的。魔法鸡排既炸鸡排主要分四种,鲜果鸡排,台湾超级大鸡排,拍手鸡排同多力滋鸡排,正当我地好迷惘唔知有咩分别既时候,店员就好亲切咁解释比我地知佢地既分别,拍手鸡排会脆d,多力滋鸡排会juicy d,一听到juicy就梗系嗌多力滋啦🤣 店员仲比我地拣左两只味既调味粉添,海苔加孜然😍 登登登登! 主角终于出场啦!海苔加孜然多力滋鸡排🐔🐔🐔外貌就好靓仔啦炸到金黄色证明唔系用千年油去炸,咬落去好脆口,至于juicy🤔🤔 就争d啦,入面有少少干同嚡,食到近骨位既位置有d肥膏就真系好juicy啦!调味粉都算洒得好均匀。整体黎讲,呢间过江龙鸡排店都值得大家黎试下既,等大家知道唔系净系

多力滋鸡扒

整体黎讲,呢间过江龙鸡排店都值得大家黎试下既,等大家知道唔系净系得豪大大鸡排一个选择🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ 呢到仲有唔款唔同炸法既鸡排,下次再黎红磡我都会试埋其他😎
2017-10-27
15 分钟 (外卖自取)
多力滋鸡扒