2014-03-30
星期日lunch time. 見隔離翠華食個飯加杯野飲都要過百,由想食漢堡包,便選擇了這間outback.服務:一入門口同個哥哥講一位,佢好似冇聽到咁,身都冇轉一路背對住我,攞左一份餐牌快步走左入裡面。當我仲戇居居寄係門口個陣,佢好有型咁將份餐牌劈低係張台上面,回頭好型咁啤左我一眼,像要告訴我"你仲唔x快d死過o黎?!" 如果我唔係拎住重野我相信咧個moment已經係隔離街口永華坐低左食緊麵。 但是,我兩個袋實在係太重,我決定屈服。 重申,由係門口到坐低哩位哥哥粒聲都冇出過,好王家衛下其實成件事。坐低後過左一陣我叫坐另一位男服務員幫我落單,佢服務態度尚可,不過身上散發一陣強烈的狐臭味。 我點左Camembert煙肉漢堡lunch set($106+10%). 佢問我要幾成熟,我要5成,此乃本文主題的引子。食物:沙律 --ok, 餐湯--比茶餐廳好, 餐包--幾好食,outback招牌餐包。主角漢堡包出場 --賣相麻麻大家可見。 本身我麻麻地camembert, 不過我o既膽心係多餘,舊芝士根本冇味。塊牛!大家都應該我點o既係5成熟,但係咧塊野絕對比我廚藝十分一般的母親炒
塊牛!大家都應該我點o既係5成熟,但係咧塊野絕對比我廚藝十分一般的母親炒出來的菜心牛肉還要老! 個邊已經係硬的(見圖). 其實$106個lunch set佢大可以唔問我要幾成熟。 既然你問了,為何又要欺騙我呢?
不過就算唔係咁熟個漢堡包都係真心麻麻過麻麻。炸薯條一般。杯野飲算幾大。